Gåtans lösning

Lilla My har äntligen - men inte för mig - kommunicerat anledningen till sin växande ilska mot mig. Den som hon säger sig ha haft sedan hon var sex år. Lilla My säger att jag alltid har favoriserat Smulan. Att jag alltid engagerat mig i hennes träning och aktiviteter och alltid följt med, skjutsat och servat Smulan. Mina försök att aktivera Lilla My förklarar hon med att jag tyckt att hon varit tjock! Helt befängt! Undrar om det också är förklaringen till att jag slitit för att hon skulle få spela piano, till att hon fått böcker och konstmaterial? Oavsett hur det är med den saken, så finns det absolut inget att sätta emot. Om Lilla My uppfattar det som att jag är orättvis och favoriserande, så hamnar vi i ett dödläge. Punkt, slut!

Trött och irriterad

Vaknar trött och grining. Tung i huvudet, stel i benen... Jättemycket att göra på jobbet. Jag ser mig i spegeln när jag sent omsider kommer hem. Det är ingen vacker syn - tyvärr. Håret är smutsigt och platt, mörka ringar syns under ögonen. Jag ser gammal och sliten ut.

Vid middagsbordet pratar vi om att åka till Thailand över jul och nyår. Pi frågar genast om vi ska åka första klass eller om vi ska sitta i "sådana där små stolar". Hon undrar, lätt störd, varför vi inte åker Thai, så att vi kan flyga direkt. Jag känner för att skrika. Bortskämda unge! Själv har jag aldrig någonsin flugit första klass - och jag har ändå jobbat inom flyget! Vi ska åka turistklass, unge! Vi är inte gjorda av pengar. Jag trodde att du var äldre och mognare än en femåring och hade något hum om pengar och kostnader. Stanna hemma om det inte passar! Jag väser något knappt hörbart om att "om du tror att vi ska åka första klass, så är du dum". Moget? Min älskade hör inte, eller ignorerar det. Pi föreslår att vi ska bo i enkla hyddor på stranden, när vi är i Thailand. Jag vet inte om det är ett äkta, romantiserat önskemål, eller om det kanske är ett sätt att släta över...

image52